our destiny

 

 

Bestemming. De vakantie is voor de meeste mensen weer voorbij. Over vakantiebestemmingen weten we elkaar te vertellen. De vraag over onze bestemming is lastiger om te beantwoorden.

Een paar maanden geleden vroeg ik een aantal mensen naar de zin van hun bestaan. Wat is de zin van je leven? Een vraag die mensen verwarring gaf omdat er niet een eenvoudig antwoord op de vraag te geven was. Anderen gaven een antwoord waar ze minder tevreden over waren. De zin van leven, zin van ons bestaan.

Bestemming. Is het nodig om daarover na te denken? Het is pas nodig als het een vraag voor je wordt. We gaan er pas over nadenken als de vraag urgentie krijgt. Urgentie omdat je leven verandert. Bijvoorbeeld als je perspectief verandert van gezondheid in ziekte.  Leven en dood daarmee een andere betekenis krijgen.

Deze vraag te doorleven vraagt dat je angst en verlangen kunt verdragen. Angst om te verliezen en verlangen om te ontvangen. Voor 80% worden we gedreven vanuit een angst om te verliezen. Ik daag je uit om die 80% te aanvaarden. Probeer te kijken naar de 20% van verlangen, geef dat aandacht in jezelf. Wellicht is het antwoord op de vraag van de zin van je leven dichterbij dan je denkt.

Posted on 9 augustus 2018 in JOSAY schrijft

Back to Top