Hoe je zonder bevestiging juist gelukkiger bent

Het mailtje dat je voorstel prima is, blijft uit. Geen telefoontje, geen glimlach. Je ratio beredeneert snel dat je dit niet moet verwachten. En toch blijft je gevoel zeuren. Je voelt je minder voldaan. Er knaagt onzekerheid, heb ik wel de juiste keuze gemaakt, het besluit genomen? Heb ik niets over het hoofd gezien? Is het besluit wel juist geweest, maar heb ik niet iets anders over het hoofd gezien?

Onzekerheid maakt dat we steeds meer behoefte krijgen aan waardering en bevestiging. En in dat gedrag kunnen we zo maar gaan pleasen. Juist dat gedrag wat we niet willen doen en niet willen zijn. Ervoor kiezen om je in alle bochten te wringen, om over je eigen grenzen te gaan. Destructieve dingen doen om waardering en bevestiging en waardering te krijgen waardoor je je zekerder voelt.

Je ontwikkelen in leiderschap begint bij persoonlijk leiderschap. Leiderschap tonen in waar het juist schuurt. Sturen op veranderingen begint bij het onderzoeken van je eigen overtuigingen en waarden. In hoe overtuigingen van onzekerheid zijn ontstaan.

Een perfectionist legt de lat steeds hoger en daarmee groeit je onzekerheid. Je weet nooit zeker of je het goed doet. Als je sociale situaties lastig vindt, ben je vaker meer bezig met wat de ander van jou vindt, hoe de ander over je denkt. De vorige keer dat je afwijzing of mislukking hebt ervaren heeft een basis gelegd voor nieuwe onzekerheid. En zo blijf je ronddraaien in een gevoel van onzekerheid, behoefte aan waardering en bevestiging en blijf je in gedrag en gevoel juist dat doen wat je juist niet wilt.

Tegelijkertijd geef je leiding aan je organisatie, aan je team, aan verandering. Persoonlijk leiderschap is levenskunst in duurzaam je eigen overtuiging veranderen.

Duurzaam je eigen overtuiging veranderen, hoe doe je dat? Het begint bij bewustwording van overtuigingen. Herkenbaar? De oordelen naar jezelf en de ander? Dat doe je niet of dat hoort niet zo. Of je eigenwaarde is alleen maar positief als je steeds betere prestaties levert.

Wie dit herkent, daag ik uit om te onderzoeken of je de keuze maakt om deze overtuigingen vast te houden en daarmee de mate van geluk te bepalen. Je hebt steeds meer nodig aan waardering omdat in jezelf steeds meer behoefte groeit vanuit overtuigingen.

Investeren in jezelf is het onderzoeken van oude, wellicht belemmerende overtuigingen om vanuit daar een eigen en bewuste keuze te maken voor overtuigingen die passen bij jou in het nu. Een zekere keuze omdat jij bewust hebt losgelaten en voor je eigen overtuiging ruimte hebt gemaakt. Ruimte maken voor nieuw gedrag, gedachten en gevoel, dat is duurzaam veranderen vanuit eigenaar- en leiderschap.

 

Posted on 25 april 2016 in Blog

Back to Top