je diepste naam

Noem mij bij mijn diepste naam, voor wie ik liefheb, wil ik heten. Je diepste naam.

Het roept de vraag op welke betekenis een naam heeft voor mij, voor de ander, in een geheel. Wat ‘koosnamen’ zeggen over de relatie tussen de ander en mij?

De vraag naar mijn diepste naam, voor wie ik liefheb, wil ik heten. De diepste naam ontvouwt zich in liefde. Liefde is de weg naar ons diepste zelf. In liefde te leven in het bewustzijn van onze verlangens en angsten. Leven in liefde is werken, leven is een werkwoord.

Leven, werken vanuit rust want in onze diepste naam zijn we gekend. Gekend in onze bron, gekend in liefde.

 

 

 

Mia Leijssen zegt de grootste bron van eenzaamheid is niet het ontbreken van sociale contacten, maar het ontbreken van een goede relatie met jezelf.

Je diepste naam begint met erkennen van wie je bent, je leven, van je mens-zijn. Bij liefhebben. Bij het erkennen dat leven werken is vanuit de rust dat je gekend bent en mag zijn in je diepste naam.

Op een afstand kunnen we filosoferen over deze thema’s. Maar durven we ook het leven te antwoorden in een tijd van onrust, van ziekte, in een moment waarin we ons bewust zijn van afhankelijkheid? Juist dan worden we uitgedaagd om te durven leven. Lief te hebben, je diepste naam.

 

Posted on 9 september 2018 in JOSAY schrijft

Back to Top