Hoe zie je een ander?

Afgelopen week was ik een paar dagen aan zee. De eerste dag was het weer grijs, grauw en regen. Het was koud.In de nacht was het donker, alleen het schuim verlichtte de zee.

De tweede dag scheen de zon. Een blauwe lucht afgewisseld met wolken. Ik fotografeer graag de zee. Thuis keek ik naar de foto’s. In nog geen 24 uur had ik verschillende beelden gemaakt van één zelfde zee. Het verschil in licht en donker, zon en wolken, maar ook de positie waarvan uit ik de foto maakte gaf verschillende beelden. Ik deelde de foto’s met anderen, ook zij gaven verschillende reacties.

De zee. In haar bewegingen, kleuren, reflecterend in het licht, de weerspiegeling van donker. De zee, gelijk ook wij haar ge-lijken.

Wat wij kunnen zien in een ander, hangt van af van bewustzijn van onderscheid en diversiteit.
In onszelf, in een ander en in omstandigheden. Zo vol verwondering als ik vorige week bij de zee mocht staan,

Hoe betekenisvol is het als ik zo een kan ander ont-moeten?
Toen ik diep door mijn knieën ging om deze foto te maken, zag ik iets moois.Iets wat al minutenlang naast mijn voeten lag.

Posted on 12 februari 2019 in JOSAY schrijft

Back to Top